Recensies

Hier leest u de recensies welke zijn geschreven over de concerten die Con Amore gegeven heeft:

12 december 2014

Con Amore geeft haar eerste Midwinterconcert

Afgelopen vrijdag heeft het zangkoor ” Con Amore” uit Hoogeveen haar eerste midwinter concert gegeven.
In een rijk gevarieerd muzikaal programma zijn liederen uitgevoerd door de solisten en het koor.

De medewerkende solisten waren: Emile Boer (Bariton); Rolien Otten (Alt); Eliene Schuinder (Fluit); Tibor Elferink op diverse Saxofoons; Julius Pangkey op Banjo; het “Vocaal Ensemble” van Con Amore en het koor “Young Con Amore”.

Een van de hoogte punten was de altsolo “Gabriella’s Song” gezongen door Rolien Otten.
Het programma voor de pauze avond bestond uit een aantal Nederlandse en Engelse songs.
Na de pauze was de uitvoering gericht op het komende Kerstfeest. De gehele uitvoering was van een goede kwaliteit waarbij de solisten en de verschillende combinaties met koor en solisten goed tot zijn recht kwamen. Het concert stond onder de inspirerende leiding van Dirigent Henry Huisjes.

Uit de vele reacties van de aanwezige naar schatting ca. 220 toehoorders bleek dat het een goed gekozen programma is geweest.
Wij zien uit naar een volgend concert van dit koor.

Frank Hulleman


20 december 2015

Con Amore op weg naar kerst.

In de goed gevulde recreatieruimte van Weidesteyn verzorgde Con Amore haar jaarlijks kerstconcert op weg naar kerst.
Vaste waarde binnen Con Amore de solist Emile Boer en het Vocaal Ensemble
En natuurlijk dirigent pianist Henry Huisjes hij wist deze middag zangeressen/zangers tot boeiende prestaties te brengen.
Ik miste bij het concert het optreden van de alt Rolien Otten (Gabriellas Song)?

Het programma van de middag bestond uit een aantal Nederlandse en Engelse songs.
Na het welkom opende het koor met het nummer One Thousend Candles en de Cristmas way.
Aansluitend met samenzang er is een kindeke & midden in de winternacht.
Daarna samenzang met bekende kerstliederen, afgewisseld met het koor van Engelse songs bv Baby Born en het prachtige song How Quietly.

Uit de vele reacties van de aanwezigen voor al mee zing kerstnummers een goed gekozen programma.
Met als slot samenzang; Stille Nacht.

B. Bols.


13 maart 2016

Con amore goes Dixie

Dit was de titel die de muzikale middag meekreeg  van het zangkoor Con Amore uit Hoogeveen.

Afgelopen zondag middag was de uitvoering van het jaarlijkse concert dat bijgewoond werd door bijna 200 mensen.Tijdens het concert  werden bijdragen geleverd door het Dixie orkest “Old Jazz Fellows”, het duo Mr.Bojangles ,  het zangkoor Con Amore en  vocaal ensemble van het koor. De algehele leiding lag in handen van dirigent, arrangeur en pianist Henry Huisjes.

IMG-20160313-WA0036De middag  stond in het teken van muziek dat uit Musicalls, Nederlandse ballades en een Keltische oorsprong hadden.  Deze waren voor een deel een in Dixiestijl. Het programma gaf gevarieerde combinaties  van solo zang door het koor; muziek van het Dixie orkest en bijdrages van Mr. Bojangles. De opening werd spetterend gedaan met “It don’t mean a Thing” door het koor en werd in tweede instantie overgenomen door The Old Jazz Fellows. Verder werden er muziekstukken ten gehore gebracht van Jeroen Boom; Ramses Shaffie en vele andere componisten.

Treffend was het lied “Alleen voor jou” dat door Solist Emiel Boer op inspirerende wijze werd gebracht waarbij hij werd begeleid door dirigent en pianist Henry Huisjes.  Het samenspel  van het koor en het Dixie orkest werd op treffende wijze omschreven als een opbloeiende liefde. Hiermee werd op een juiste wijze  aangegeven  hoe goed deze combinatie een succes vormden op de middag.

Voor de gelegenheid werd het koor op de piano begeleid door Luko Hans.

Als laatste nummer werd door het koor en orkest het lied “From the time you  say goodbye”   uitgevoerd. Dit gaf aan dat het koor nog lang niet is uitgezongen en al uitziet naar een volgende ontmoeting met haar publiek  en kwam tot uitdrukking  in de regel “To day when we shall meet again”.

Het was een muzikale middag van een goed niveau , waarbij ook wij (het publiek) uitzien naar de volgende ontmoeting.

Frank Hulleman


22 juni 2016

Zomeravond Concert in Ruinen

Het was een stralende dag, die woensdag in juni. Een zonnige zomerdag. De bomen op de brink in Ruinen stonden, omhuld met paarse doeken en verbonden door een vlaggetjeslijn, stilletjes op ons te wachten in de avondzon. De deuren van de Maria Kerk stonden open en de leden van Con Amore betrokken licht gespannen hun plek. De kerk zat bijna vol. Bekenden. Familie. Belangstellenden. Het concert begon. ‘Niemand Anders’, een fantastisch liefdeslied, waar je al je gevoel in kwijt kan, werd opgevolgd door Pastorale, met zijn grandioze mannenpartij. (Als onze mannen in vorm zijn, klinkt het werkelijk adembenemend en ben ik trots op zoveel talent, haha). Mmm, het leek me dat het deze keer ook goed klonk. Misschien, bedacht ik opgewekt, bereikten onze klanken wel, via de dikke kerkmuren, de terrassen rond de Brink, waar mensen een kop koffie dronken, of likkend aan een ijsje, ‘Always There’ herkenden. Of ‘Hello Dolly’. Of de nigro spiritual, the Poor Wayfairing Stranger. Qua uitstraling naar ons publiek binnen de kerkmuren deden we het ook wel goed. Ook al konden we ons naslagwerk eigenlijk niet best missen. Eerlijk is eerlijk. De sterren van de hemel zingen kon nog net niet, want we beleefden die woensdag onze langste dag, maar bij wijze van, kwamen we toch een heel eind. Emile, onze troefkaart met zijn solozang leverde uiteraard de nodige punten op en, indirect voor het koor, extra credits. Julius Pankey zorgde eveneens voor wat charme, afwisseling en aanvulling. Afgesloten werd met de melodieuze Keltische ‘schoonheden’ (waar je nooit spijt van hebt als je er aan begint) en lekker in het gehoor liggende meezinger ‘One Song’. Het was een mooie zomeravond, waar wij ons steentje aan hebben mogen bijdragen! Op het terras van het naburige eetcafé namen we, met een gerust hart over de goede afloop, een verfrissend drankje. Of een kop koffie. Of een bitterbal.

Fijne vakantie,  Enny Fransen